[Sportslisten] Kom med i DR’s kommentatorby: ’Der er en meget fed vibe hernede’

Hans Mikkelsen hansmikkelsen at stofanet.dk
Tor Aug 5 17:23:36 CEST 2021


Hejsa. 
Ja, det siger jo sig selv fra emnefeltet, så jeg skal ikke sige mere om det. 
Men god læsning af artiklen nedenfor. :-) 
MVH. 
Hans Mikkelsen. 

 

Fra af Allan Fohlmann 
Sendt: 5. august 2021 16:10

<fohlmann at stofanet.dk>
Emne: OL: Kom med i DR’s kommentatorby: ’Der er en meget fed vibe hernede’

 

Af Lars Møller Hansen, DR's hjemmeside.

Til hverdag bliver programmer som ’Debatten’ og ’Tæt på sandheden’ sendt fra DR Byens Studie 6. Men her under OL er studiet bygget om til en kommentatorby med syv små kommentatorbokse.

Det er herfra, at flere af OL’s konkurrencer bliver kommenteret offtube, som det hedder på fagsprog. Det vil sige, at kommentatoren og en eventuel medkommentator ikke er til stede i selve arenaen eller på stadion.

- Vi sidder i en boks med to pladser, headset og en fælles tv-skærm, hvor vi kan se den konkurrence, vi skal kommentere. Der er en corona-plexiskærm imellem kommentator og medkommentator. Det er lidt specielt, men folk er glade og trygge. Og boksene bliver sprittet af mellem de forskellige kommentatorhold, siger Martin Kampmann, der kommenterer BMX, landevejscykling og mountainbike under OL.

Han fortæller, at setuppet fungerer rigtig godt, og der er en god stemning i studiet, hvor folk har deres gang fra midnat til op ad dagen på grund af tidsforskellen mellem Danmark og Japan.

- Dørene til boksene er åbne, så man kan høre nogle små brøl fra de andre bokse, når der sker noget spændende hos de andre kommentatorer. Midt i studiet er der lagt gulvtæpper og sat sofaer og standerlamper op, så når man ikke kommenterer, er der mulighed for lidt hyggestemning. OL er så stor en begivenhed, at der er folk fra hele huset med. Så møder man en fra Nyheder, der kommenterer bueskydning. Og man bliver lidt nysgerrig på, hvad der er sket i de andre bokse, hvor man har hørt brølene fra, så det tjekker man op på i pauserne. Der er en meget fed vibe hernede, og det spiller virkelig, siger Martin Kampmann og roser produktionsleder Tine Corlin Rasmussen og resten af holdet bag setuppet.

 


Skal begejstre seerne


 

Birgitte Borch, der kommenterer dressur og gymnastik, er enig:

- Det fungerer godt med vores lille landsby. Det er OL, så der er maks. hjælp fra runnere og andre, når vi sidder flere timer i boksen og kommenterer. Jeg har kommenteret dressur sammen med Bjarne Nielsen, og der er en mega god stemning. Bjarne er berider, så han sidder og hepper på hestene med forskellige udbrud undervejs. Det kommer helt af sig selv, når man er vant til at hjælpe hestene frem.

Netop engagementet i kommentatorboksene er vigtigt, fortæller Birgitte Borch.

- Det med at kommentere OL er det største, vi har. Vi skal begejstre seerne og få dem suget ind i det. Vi prøver at servicere alle, så det ikke bliver indforstået. Vi har en fest med det, smiler hun og tilføjer:

- Seerne kan stille spørgsmål til os, og vi har fået 2.000 sms’er, de fire gange vi har været på. Det er så dejligt. Det er alt lige fra meget hestenørdede spørgsmål til en mor, der skriver for sit 6-årige barn, som vil vide, om det er et krav, at hestene er sorte, for det har barnet bidt mærke i, at de er.

 


Afviklingsholdet er godt forberedt


 

Som nævnt er der gang i produktionen om natten. En af dem, der møder ind omkring midnat og otte timer frem, er producer Nicolai Fonseca. Han afvikler til DR1 og DR2 fra produktionskontrollen ved Studie 6.

- Jeg starter med at gennemgå hele natten med redaktøren og det tekniske hold: Hvilke linjer har vi? I hvilke bokse sidder kommentatorerne? Der er meget planlægning i det. Hvis fx en sending på DRTV skal skifte til DR2, så skal det skifte spille. Det handler om, at der ikke er noget, der kommer bag på os, forklarer Nicolai Fonseca.



Producer Nicolai Fonseca i produktionskontrollen. Foto: DR.

Han fortæller, at de tidspunkter, hvor afviklingsholdet er virkelig meget på, kommer lidt i bølger i løbet af vagten.

- Det er typisk, når man skifter mellem disciplinerne. Når en ny disciplin så er gået i gang, kan vi godt sidde og følge lidt med i konkurrencen. Vi er professionelle, men der er også tid til at hygge os. Når nu vi er der om natten, er det værste ikke at producere sport, siger Nicolai Fonseca og fortsætter:

- Alle har sagt ja til at være der om natten, så ingen brokker sig over det. Det, der er med til at gøre det fedt, er, at man er på arbejde med gode kolleger. Det betyder virkelig meget. Men det er fandeme også hårdt med døgnrytmen, smiler han.

 

 

-------------- næste del --------------
En HTML-vedhæftning blev fjernet...
URL: <http://blindkom.dk/pipermail/sport_blindkom.dk/attachments/20210805/e4eecc35/attachment.html>
-------------- næste del --------------
En vedhæftet fil der ikke var tekst, er blevet fjernet...
Navn: image001.jpg
Type: image/jpeg
Størrelse: 4922 bytes
Beskrivelse: ikke tilgængelig
URL: <http://blindkom.dk/pipermail/sport_blindkom.dk/attachments/20210805/e4eecc35/attachment.jpg>


Mere information om maillisten Sport.