[Pc-listen] Genial ny funktion i nyeste opdatering til Jaws 2024

Brian Hovmand Olesen brian at blindkom.dk
Lør Mar 9 15:35:57 CET 2024


Hejsa

Så er Freedom Scientific ude med den første forårsopdatering og her er flere virkelig gode nyheder til folket.

Den væsentligste nyhed er efter min mening Picture smart, som har fået en ordentlig overhaling. Det er den funktion, som kan analysere noget grafisk f.eks. et billede eller et ikon på skærmen og nu faktisk også hele skærmen.

Det der er nyt ved den er, at man nu kan få kunstig intelligens til at beskrive billedet på klingende dansk og endda fra flere udbydere samtidigt. Super godt og brugbart.

Men for at det vil virke skal man lige først ind i indstillinger og slå den nye funktion til, som hedder: noget så mystisk som ”Tidlig ibrugtagning”.

Så kan du følgende.

Tryk Insert mellemrum efterfulgt af p, for picture smart.

Nu skal du så vælge en af følgende. Spørgsmålstegn for at få hjælp, s for at få beskrevet hele skærmen, eller c, for kun at få beskrevet det du aktuelt står på.

Så undersøger Jaws sagen og kommer op med en beskrivelse. Hvis du nu trykker ”flere resultater” vil den også give dig en beskrivelse fra ChatGPT.

 

Jeg havde en udfordring med at få den til at virke her, men det løste jeg ved, at skifte dens sprog til engelsk lave en analyse og så skifte tilbage til dansk. Så fungerede det som det skulle. 😊

 

Der er også rettet en del småfejl og tilføjet en ny funktion til brug af punktdisplay, men her er vi i småtingsafdelingen og desuden virker sidstnævnte kun lige nu med Focus displays.

 

Alt i alt en glimrende og god tilføjelse til Jaws, som du absolut kan have glæde af at installere og aktivere.

 

Mvh. Brian

 

-------------- næste del --------------
En HTML-vedhæftning blev fjernet...
URL: <http://blindkom.dk/pipermail/pc-listen_blindkom.dk/attachments/20240309/d94f192b/attachment.htm>


Mere information om maillisten Pc-listen.