[Pc-listen] Genial ny funktion i nyeste opdatering til Jaws 2024

Tove Mikkelsen tove-mikkelsen at mail.dk
Lør Mar 9 17:36:17 CET 2024


Jeg ville have mit pasbillede analyseret, jeg prøvede to gange og fik lyst til at finde en plastikkirurg efter første gang.

Anden gang var bedre.

Men her om en sommer hvor en and lavede rede under mit køkkenvindue.

 

Gemini

billedet er af en and med sine ællinger. Anden sidder i en rede af græs og blade. Ællingerne er lige ved siden af anden. Der er en skål med vand og en skål med mad til ællingerne.ChatGPT

Billedet viser en morand, der sidder blandt grønne planter med sine ællinger. Den beskyttende and ligger roligt, imens et par af ællingerne ligger tæt ind til hende under hendes vinger. Der er to skåle tæt på ænderne; en skål med mad, der ser ud til at have kornblandinger i den, og en anden skål med grumset vand, af den slags fjerkræ ofte drikker eller bader deres næb i. Baggrunden er en blanding af grøn vegetation, der giver et naturligt og lidt vildt udseende til scenen.

Kan jeg også stille spørgsmål for at få mere at vide?

Tove   

 

 

 

Fra: Pc-listen <pc-listen-bounces at blindkom.dk> På vegne af Brian Hovmand Olesen via Pc-listen
Sendt: 9. marts 2024 15:36
Til: pc-listen at blindkom.dk
Cc: Brian Hovmand Olesen <brian at blindkom.dk>
Emne: [Pc-listen] Genial ny funktion i nyeste opdatering til Jaws 2024

 

Hejsa

Så er Freedom Scientific ude med den første forårsopdatering og her er flere virkelig gode nyheder til folket.

Den væsentligste nyhed er efter min mening Picture smart, som har fået en ordentlig overhaling. Det er den funktion, som kan analysere noget grafisk f.eks. et billede eller et ikon på skærmen og nu faktisk også hele skærmen.

Det der er nyt ved den er, at man nu kan få kunstig intelligens til at beskrive billedet på klingende dansk og endda fra flere udbydere samtidigt. Super godt og brugbart.

Men for at det vil virke skal man lige først ind i indstillinger og slå den nye funktion til, som hedder: noget så mystisk som ”Tidlig ibrugtagning”.

Så kan du følgende.

Tryk Insert mellemrum efterfulgt af p, for picture smart.

Nu skal du så vælge en af følgende. Spørgsmålstegn for at få hjælp, s for at få beskrevet hele skærmen, eller c, for kun at få beskrevet det du aktuelt står på.

Så undersøger Jaws sagen og kommer op med en beskrivelse. Hvis du nu trykker ”flere resultater” vil den også give dig en beskrivelse fra ChatGPT.

 

Jeg havde en udfordring med at få den til at virke her, men det løste jeg ved, at skifte dens sprog til engelsk lave en analyse og så skifte tilbage til dansk. Så fungerede det som det skulle. 😊

 

Der er også rettet en del småfejl og tilføjet en ny funktion til brug af punktdisplay, men her er vi i småtingsafdelingen og desuden virker sidstnævnte kun lige nu med Focus displays.

 

Alt i alt en glimrende og god tilføjelse til Jaws, som du absolut kan have glæde af at installere og aktivere.

 

Mvh. Brian

 

-------------- næste del --------------
En HTML-vedhæftning blev fjernet...
URL: <http://blindkom.dk/pipermail/pc-listen_blindkom.dk/attachments/20240309/90db3c34/attachment.htm>


Mere information om maillisten Pc-listen.