[Sportslisten] DR tager hele Danmark med til fodboldfest.

Hans Mikkelsen hansmikkelsen at stofanet.dk
Fre Jun 4 16:44:48 CEST 2021


Hej. 
Her lidt mere information om Em, så rigtig god fornøjelse med læsningen og de muligheder for at se det. 
MvH.
Hans Mikkelsen. 



 

Fra af Allan Fohlmann Sendt: 31. maj 2021 15:15 Emne: DR tager hele Danmark med til fodboldfest.

 

Så er der så småt dømt optakt til EM.

Alle danskere kan være med, når DR sender fodbold-EM med blandt andet 100 timers tv og en række nye digitale tilbud. Og så er DR sammen med DBU og Mary Fonden også med til at skabe fællesskab gennem en række ’Fantastiske Fodboldfester’.

DR kan nu løfte sløret for sin dækning af EM i herrefodbold, der er en af de største sportsbegivenheder nogensinde på dansk grund med i alt fire kampe i Parken.

Via DR’s forskellige kanaler er alle danskere inviteret med til en fodboldfest uden sidestykke på tv og streaming, i radioen, på mobil, tablet eller pc, hvad enten det er for at snuppe et kort sammendrag på ét minut på dr.dk eller nyde de timelange liveudsendelser på DR1. Selv på ferie i Europa er det nu for første gang muligt at følge en EM-slutrunde direkte på DRTV.

En uforglemmelig oplevelse

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sport, siger:

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at det skal blive en fuldstændig uforglemmelig oplevelse. Et fodbold-EM med dansk deltagelse og ovenikøbet på dansk grund er om noget med til at fremme den store, fælles samtale og samle os på tværs af alder, køn, uddannelse og landsdele. Det er en kerneopgave for DR at sikre, at en så fantastisk begivenhed kan opleves af alle.

DR er sammen med DBU og Mary Fonden også med til at understøtte fællesskabet gennem initiativet ’Fantastiske Fodboldfester’, som under EM skal få danskerne til at mødes og holde fodboldfester i deres eget lokalområde. Læs mere i boksen her på siden.

32 kampe direkte på DR

DR har rettighederne til at sende direkte fra 32 af de i alt 51 kampe under fodbold-EM på både flow og DRTV, mens Nordic Entertainment Group (NENT) har de danske tv-rettigheder til at streame samtlige kampe.

DR sender første gang fra åbningskampen i Rom fredag den 11. juni klokken 21.00 mellem Tyrkiet og Italien og er også med ved sidste fløjt i finalen på Wembley i London præcis en måned senere.

Udover Danmarks første kamp mod Finland lørdag den 12. juni klokken 18.00 viser DR også Danmarks tredje og måske afgørende kamp i gruppespillet mod Rusland mandag den 21. juni klokken 21.00. Og hvis Danmark går videre, viser DR alle de efterfølgende danske knock out-kampe.

DR sender langt de fleste af de kampe, der har kampstart i den bedste sendetid klokken 21.00. Det er som hovedregel på DR1, men i de få tilfælde, hvor to kampe spilles samtidig, vises den ene på DR2. Alle DR’s kampe kan desuden ses på DRTV. Før kampene klokken 21.00 er der en times optakt. Sendetidspunkterne betyder, at TV Avisen bliver sendt i pauserne.

EM-studie i Fælledparken

DR’s EM-studie er under hele slutrunden i Fælledparken i København med det danske nationalstadion som baggrund. Gennemgående vært er Josefine Høgh, som på skift flankeres af fodboldeksperter som Flemming Povlsen, Lars Jacobsen, Francis Dickoh og Arnela Muminovic.

I kommentatorboksen danner DR’s Henrik Liniger og Andreas Kraul par med henholdsvis Mikkel Bischoff og Morten Bruun, som begge er fodboldeksperter fra Discovery+. Og fra landsholdslejren sender Tina Müller daglige opdateringer om, hvordan det går med den danske trup.

Fodbold i den store sammenhæng

Men fodbold-EM på DR er også meget andet end kampe og resultater.

- EM spilles for første gang i 11 forskellige byer i 11 lande. Det giver os en enestående chance for at sætte sporten ind i en større sammenhæng i de forskellige lande. Vi tror på, at kampen mellem England og Skotland bliver endnu mere interessant, hvis man får ridset de to landes århundrede gamle fælles historie op fra Braveheart til Brexit. Til at gøre det henter vi hjælp fra OIe Ryborg og andre af DR’s dygtige korrespondenter, som gør os klogere på, at der udenfor stadion ofte er mere end tre point på spil, siger Anders Kern Boje.

På tværs af DR’s kanaler er der udover de nævnte en lang række andre muligheder for at være med til EM-festen. Her er et udpluk af dem:

P3 og DR Lyd

'EM LIGA' er med fra samtlige 51 kampe fra start til slut på P3 og DR Lyd. Det er med værterne Morten Hausborg, Frederikke Muff, Caroline Lotz og Thomas Loft.

Derudover sætter podcasten ’Fodboldlisten’ på DR Lyd også fokus på EM.

DRTV

For første gang er det med EM-slutrunden muligt at følge en stor sportsbegivenhed fra ferien i en lang række europæiske lande direkte via DR’s streamingtilbud DRTV. Man skal blot logge ind på DRTV og bekræfte, at man bor i Danmark, og så kan man nyde kampene og hele DR’s stærke dækning fra sin rejse.

DRTV viser også highlights på fem minutter fra hver eneste kamp og allerede nu ligger der masser af fodbolddokumentarer klar til streaming.

Fodboldfeberen raser også for børnene på DRTV med ’Ultra Nyt Sport’ og portrætserierne ’Fodboldstjerne’ og ’Fodboldtalenterne’, som stiller skarpt på etablerede og upcoming danske spillere. Og så har ungdomsfiktionsserien ’En for holdet’ fokus på streetfodbold. Børnene får også deres egen fodboldsang med Anton Walter. Musikvideoen til ’På banen’ har premiere på DR Ultra fredag den 11. juni.

De digitale muligheder på DRTV byder også på ’Se sammen’, der er en mulighed til familie og venner, der ikke kan se en kamp sammen, for alligevel at dele oplevelsen med hinanden.

DR.DK

På dr.dk skriver DR Sporten live fra samtlige kampe og krydrer dem med videoklip og mulighed for at brugerne kan stille spørgsmål undervejs. Her er der også ultrakorte sammendrag på ét minut fra alle kampe.

Det er også muligt at tegne et målabonnement, hvis man er så uheldig ikke at kunne følge en kamp på TV eller i radioen. Ved at tilmelde sig DR Sportens pushbeskeder lander der et klip med målet på mobilen kort tid efter, det er scoret. Under DR’s egne 32 kampe vil det ske med det samme. Under de sidste 19 kampe vil det ske i pausen og lige efter slutfløjt.

Dr.dk er naturligvis også stedet for dem, der gerne vil fordybe sig i analyser, reportager og interviews efter kampene.

Alt om EM samles på ét stort temaområde på DR.DK på adressen

www.dr.dk/sporten/fodbold/em <http://www.dr.dk/sporten/fodbold/em> 

-------------- næste del --------------
En HTML-vedhæftning blev fjernet...
URL: <http://blindkom.dk/pipermail/sport_blindkom.dk/attachments/20210604/fdd80b25/attachment.html>


Mere information om maillisten Sport.