Kategorier
Uncategorized

Notat om den netop afholdte ekstraordinære generalforsamling

Vi gennemførte i går 9. november den planlagte ekstraordinære generalforsamling uden problemer.

Der var mødt 6 op hvoraf de 5 blev valgt som ny bestyrelse for de kommende 2 år. Se referat som udsendes til medlemmerne inden længe.

Selvom alle var enige om, at deltagelsen er alt for lav tror vi også på, at fremtiden alligevel ser lys og lovende ud. Vi er i hvert fald enige om, at gøre et godt forsøg på også i fremtiden at levere en god service, så blinde i Danmark har et godt sted at mødes med ligesindede.

Kategorier
Uncategorized

Husk den ekstraordinære generalforsamling

Ekstra Ekstraordinær Generalforsamling i Blindkom

Kære medlemmer

Vi bliver desværre nødt til at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, da mødet d. 19. oktober ikke kunne gennemføres. Hvor er det ærgerligt, at når der endelig kommer nogle interesserede medlemmer til møderne så driller teknikken.

Heldigvis kan hele ansvaret placeres hos formanden, som ydmygt bøjer sig i støvet og hermed gerne vil udtrykke sin store beklagelse over besværet det har forvoldt alle de deltagende. Den måde TeamTalk håndterer afbrydelse af deltagerne på er en smule speciel, så det skulle der lige helt styr på først. Men det er der heldigvis kommet nu, så vi kan alle trygt igen holde møder via TeamTalk som vi plejer.

Der er nu fundet en dato for arrangementet og bestyrelsen håber, at vi igen bliver mange og at I vil bære over med, at det første forsøg på at afholde generalforsamlingen mislykkedes.

Tid og sted:

Den ekstraordinære generalforsamling, hvor vi skal have valgt nye bestyrelsesmedlemmer ind bliver afholdt onsdag d. 9. november kl. 19:30. Det sker vanen tro via TeamTalk, som du kan læse mere om på dette link:
https://blindkom.dk/saadan-faar-du-teamtalk/

 

Vi vil fra bestyrelsens side byde alle nye som gamle medlemmer velkommen og håber på godt fremmøde.

På gensyn i morgen onsdag .

 

Mvh. Brian Hovmand Olesen

Formand

Kategorier
Uncategorized

Mere information om den kommende ekstraordinære generalforsamling

Blindkom er en frivillig medlemsorganisation, hvor bestyrelsen i tæt samarbejde med medlemmerne samler blinde og svagsynede fra hele landet om at mødes via Internettet. Vi har eksisteret siden sommeren 2003 og i løbet af alle disse år er der blevet sendt i tusindvis af mails på vore mange spændende postlister, hvor medlemmerne hjælper hinanden. Vi må nok erkende, at en ret stor del af disse mails har drejet sig om teknik og hjælp til tekniske problemer, men vi har også mange andre gode tilbud, der ikke handler spor om teknik, men om vores liv i øvrigt.
En egentlig demokratisk valgt bestyrelse blev først etableret i 2011 og den har fungeret upåklageligt siden med skiftende medlemmer og ditto aktivitetsniveau.
Blindkoms nuværende bestyrelse består af medlemmer med viden på et højt teknisk niveau, så vi er faktisk i stand til at efterkomme stort set alle medlemsønsker der måtte komme. Men vi mangler alligevel folk, som både har lyst til og interesse i at skabe noget værdifuldt for andre og det er det som er baggrunden for at vi ser os nødsaget til at afholde en ekstraordinær generalforsamling.
Når ambitionerne er mange skal der også mange gode frivillige kræfter til at gennemføre dem, så vi håber, at der er nogen derude i lille Danmark, som gerne vil være med til at skabe god underholdning, og videreudvikle Blindkom så det stadig kan levere det medlemmerne efterspørger og det som kan skabe grobund for, at mennesker med et synshandicap har lyst til at bruge portalen og møde andre i samme situation uanset, hvor de bor i landet.
Aftenens program er som følger:
• Mødet åbnes af formanden
• Valg af dirigent
• Indstilling af folk til bestyrelsen og efterfølgende valg
• Eventuelt
Er der spørgsmål til arrangementet kan disse rettes til bestyrelsen på: bestyrelsen@blindkom.dk
Vel mødt onsdag d. 19. oktober kl. 19:30

Kategorier
Uncategorized

Apple event 2022 blandt andet om iPhone 14

onsdag d. 7. september kl 19 streamer blindkom apples iphone 14 event.
Apple vil afsløre iphone 14 serien samt apple watch, muligvis andre produkter.
arrangementet finder sted kl 19 på teamtalk. Efter eventet vil der være mulighed for at snakke om aftenens nyheder. find slikskålen frem og sæt dig godt til rette og se med sammen med andre apple interesserede.
vejledning til teamtalk kan findes på blindkoms hjemmeside
www.blindkom.dk

Har du ikke mod på at installere teamtalk så kan du lytte med via blindkoms nye radio kanal som findes her: http://blindkom.radio12345.com
vi gør opmærksom på vi ikke kan streame apples event på radiokanalen pga ophavsret, men du kan lytte med på debatten bagefter.
vel mødt
pbv Kasper Antonsen.

Kategorier
Uncategorized

Ekstraordinær generalforsamling i Blindkom

Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 19. oktober kl. 19:30, for der holder vi nemlig ekstraordinær generalforsamling i Blindkom.
Den aften vi havde valgt til den ordinære generalforsamling var åbenbart besat af så mange andre ting, at det nærmest var umuligt at få folk op ad stolene. Vi havde ellers lavet et helt fantastisk arrangement med Jonathan fra NaviBlind, som fortalte om det super smarte produkt for os blinde kaldet NaviBlind.
Derfor er vi nu nødt til at afholde en ekstraordinær generalforsamling, så vi kan få alle pladserne i bestyrelsen besat med gode folk. Så derfor bør du sætte kryds på datoen og i øvrigt holde øje med Blindkom for flere praktiske oplysninger om arrangementet. Vi bruger TeamTalk som vi plejer og i menuen kan du finde punktet ”Sådan får du TeamTalk”, hvor du kan læse om, hvordan du får det installeret på netop din computer eller telefon.
Ellers kan du altid skrive til os i bestyrelsen.
På forhåbentlig gensyn d. 19. oktober.

Brian, Formand

Kategorier
Uncategorized

Vellykket spilaften.

Efter afvikling af en super hyggelig spilaften lovede jeg lige at poste linket til den side, hvor du kan hente spillet QuentinC’s Gameroom
www.qcsalon.net

Kategorier
Uncategorized

Nu har Blindkom også sin egen lille radiostation

Radio Blindkom
Nu kan du lytte til vore arrangementer fra en hvilken som helst enhed du måtte ønske.
Vi har nemlig lavet en radio, som vil afspejle indholdet af vore arrangementer således du bare kan lytte til møderne uden selv at deltage.
Dette er et tilbud til dig, der ikke lige kan overskue at installere TeamTalk, men alligevel gerne vil høre vore arrangementer i din browser.
Nedenstående link fører dig til radiostationen, som kun sender, når vi holder arrangementer.
http://blindkom.radio12345.com
Her trykker du på linket play for at lytte til radio Blindkom.

Kategorier
Uncategorized

Spilaften

Så er det tid til lidt hyggelig adspredelse

Kære synshandicappede i alle aldre
Du kan godt sætte et stort kryds i kalenderen torsdag d. 25. august, for der står der aktiv underholdning på programmet.
Hvad vil du sige til at slå den kommende kolde vintertid ihjel med nogle rigtig gode gamle traditionelle kort og brætspil? Du kan enten spille solo, eller med dine venner online.
Det største og mest aktive onlineforum for blinde spillere i verden har levet i stilhed herhjemme i mange år, men sådan behøver det ikke fortsætte.
Jeg har nemlig besluttet mig for at lave en aften, hvor jeg vil vise jer rundt i dette herlige spilunivers og vise, at selvom det endnu ikke er oversat til dansk kan du alligevel sagtens spille mange af spillene, ved blot at kende nogle få engelske ord.
Stedet jeg taler om hedder QuentinC’s Gameroom. Udover at det vel efterhånden indeholder knap 50 forskellige kendte og mindre kendte spil, så er det også gratis at spille der. Du kan spille halv 12, som på engelsk hedder 21 eller blackjack. Du kan spille poker, Uno, Rommy, domino. Du kan også spille skak endda med en ret heftig robot som modstander. Du kan endda spille nogle såkaldte arcade games altså mere aktive lydbaserede spil, hvor det gælder om at være både hurtig og smart.

Spillene er udviklet af nogle franskmænd og selvom det faktisk findes til hele 7 sprog, så er dansk desværre endnu ikke et af dem, men jeg er i kontakt med udvikleren, for at vi kan få lov til at oversætte det. Det vil blive lidt af en mundfuld netop fordi der er så mange spil og regelsæt at oversætte. Heldigvis er der et par gode folk, som gerne vil hjælpe med at oversætte det, så hvis vi får lov, så kan det blive en bragende succes og netop fordi spillene ofte er gode gamle velkendte klassikere, så tror jeg at alle fra midt i tyverne til over 80 vil kunne få stor fornøjelse af det. Det er jo ingen hemmelighed, at mange seende får tiden til at gå med at lægge kabale og den slags afstressende sysler. Nå ja glemte jeg at nævne, at man også kan spille yatzy?
Noget af det som er godt ved disse spil er, at du faktisk også kan spille dem med dine seende familiemedlemmer, da grafikken i spillene i version 3.0 er blevet noget bedre.

Blindkom ligger navn og faciliteter til denne demonstration og for første gang i historien vil vi samtidig tilbyde jer at lytte med fra deres egen browser, uden at behøve at have adgang til TeamTalk.
Vi håber selvfølgelig at flest muligt kommer ind og deltager aktivt med spørgsmål og kommentarer, men der kan jo være dem, som ikke har mod på at installere et program for at være med og I kan simpelthen bare lytte med fra jeres telefon eller computer, ved at klikke på følgende link og så trykke play. på denne måde kan du høre, hvad der foregår, som om det var en helt almindelig radioudsendelse. Linket til Radio Blindkom er: blindkom.radio12345.com

Tid og sted:
Spilaften på Blindkom bliver afholdt torsdag d. 25. august kl. 19:30 sædvanen tro via TeamTalk, som både fås til pc, Mac og Diverse telefoner. Se eventuelt: https://blindkom.dk/saadan-faar-du-teamtalk/

QuentinC’s Gameroom har døgnet rundt flere hundrede spillere online, så der er altid nogen at spille med. På gensyn torsdag om en uge.

Mvh. Brian Hovmand Olesen

Kategorier
Uncategorized

Generalforsamling i Blindkom 2022

Nu er det igen tid, til Blindkoms 2-årlige generalforsamling. Generalforsamlingen bliver ifølge gældende vedtægter afholdt hvert andet år og det er nu igen blevet tid til at samles.
Men netop i år har vi en helt fantastisk nyhed til jer, så nu er det tid at spidse øre.
Vi har nemlig i bestyrelsen truffet aftale med intet mindre end stifteren af firmaet bag det nye tekniske vidunder for blinde kaldet NaviBlind.
En helt ny super præcis GPS-løsning, der fuldstændig sparker benene væk under alt, hvad der hidtil er forsøgt skabt for blinde, til at finde vej med.
Jonathan kommer og bruger en god halv times tid, på at demonstrer og fortælle, hvilke små mirakler denne løsning kan udvirke, når man selvstændigt skal finde rundt på gader og veje, som blind.
NaviBlind kommer naturligvis ikke til at erstatte god gammeldags mobilityundervisning, men vi får helt nye uhørt sikre måder, at holde os til en rute på. Kom endelig med og hør mere og stil gode spørgsmål til udvikleren af NaviBlind samme dag, som vi afholder vores generalforsamling.
Program for Generalforsamling i Blindkom 2022
Mødet starter kl. 19:30 med præsentation af NaviBlind en GPS-løsning for blinde og svagsynede.
Ca. kl. 20:15 starter så selve generalforsamlingen, hvor vi skal igennem følgende punkter:
• 1 Valg af dirigent
• 2 Valg af referent
• 3 Fremlæggelse af bestyrelsens beretning
• 4 Fremlæggelse af 2-årig handleplan for Blindkom
• 5 Fremlæggelse af regnskab samt budget for de seneste 2 år
• 6 Indkomne forslag
• 7 Valg
• A. Valg af Formand
• B. Valg af kasserer
• C. valg af 3 bestyrelsesmedlemmer
• D. Valg af 2 suppleanter
• E. Valg af 2 revisorer og 1 revisorsuppleant
• 8 Eventuelt
Mødet holdes som altid via TeamTalk, som både fås til pc, Mac og smartphones af enhver art. Har du endnu ikke prøvet TeamTalk kan du læse vejledninger og finde ud af, hvordan det skal installeres og bruges ved at følge dette link:

Sådan får du TeamTalk


Har du allerede installeret TeamTalk kan du følge dette direkte link på selve aftenen:
tt://blindkom.dk
Husk at forslag til Blindkom skal være indsendt til bestyrelsen senest 8 dage før generalforsamlingen afholdes. Forslag sendes til: bestyrelsen@blindkom.dk
På gensyn d. 7. april

På bestyrelsens vegne
Brian Hovmand Olesen
Formand

Kategorier
Uncategorized

Forsiden

Velkommen til Blindkom

Er du blind eller svagsynet er du kommet til det helt rigtige sted. Her mødes synshandicappede fra hele landet og udveksler erfaringer og hjælper hinanden på forskellige måder. Vi har nogle rigtig gode postlister, hvor du kan stille spørgsmål og få svar fra andre mennesker i samme situation som dig. Vi afholder mange online arrangementer hvert år lige fra kulturelle aftner med synstolkede film til tekniske aftner, hvor blandt andet nye hjælpemidler og mobiltelefoner bliver præsenteret og diskuteret.

Blindkom er en frivillig forening med egen demokratisk valgt bestyrelse, som arbejder ihærdigt på, at du som synshandicappet løbende kan få nogle interessante tilbud at deltage i her på siden.

Kig dig omkring og bliv inspireret til at være med.